درحال بارگذاری...
بیستمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی: هیاهو برای هیچ؛ به نام نمایشگاه تبلیغات به کام آوین افراز! از بازارچه منفعت طلبی تا تکرار مکررات/ آوین افراز و اعتدالی؛ سلام به انحصار و دلالی در تبلیغات
برندینگ، بازاریابی و تبلیغات

بیستمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی: هیاهو برای هیچ؛ به نام نمایشگاه تبلیغات به کام آوین افراز! از بازارچه منفعت طلبی تا تکرار مکررات/ آوین افراز و اعتدالی؛ سلام به انحصار و دلالی در تبلیغات

کد خبر: 874

تاریخ خبر: 1403/09/26

چاپ
| PDF

بیستمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی: هیاهو برای هیچ؛ به نام نمایشگاه تبلیغات به کام آوین افراز! از بازارچه منفعت طلبی تا تکرار مکررات/ آوین افراز و اعتدالی؛ سلام به انحصار و دلالی در تبلیغات

بیستمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی: هیاهو برای هیچ؛ به نام نمایشگاه تبلیغات به کام آوین افراز! از بازارچه منفعت طلبی تا تکرار مکررات/ آوین افراز و اعتدالی؛ سلام به انحصار و دلالی در تبلیغات

تبلیغات نیوز- بیستمین نمایشگاه بین‌المللی تبلیغات و بازاریابی، رویدادی که قرار است ویترینی از نوآوری‌ها و دستاوردهای صنعت تبلیغات ایران باشد، این بار از 23 تا 26 آذرماه 1403 در محل نمایشگاه های بین المللی تهران به صحنه آمد. اما این بار نیز، همانند دوره‌های گذشته، این نمایشگاه با مجری انحصاری آن گروه بین‌المللی آوین افراز و شخص سیدعلی اعتدالی، نه تنها دستاورد خاصی نداشته و نتوانسته به انتظارات فعالان صنعت تبلیغات پاسخ دهد، بلکه به یک رویداد تکراری و فاقد ارزش تبدیل شده است.

آوین افراز؛ از انحصارگری و منفعت طلبی تا خالی از دستاورد
گروه بین‌المللی آوین افراز، به عنوان برگزارکننده انحصاری این نمایشگاه، به مدت دو دهه است که بر این رویداد مهم صنعت تبلیغات سایه افکنده است. این شرکت با استفاده از نفوذ در نهادهای دولتی، با وجود کیفیت پایین و عدم استقبال بسیاری از فعالان صنعت تبلیغات، مانع از ورود رقبا به این حوزه شده و به صورت انحصاری این نمایشگاه را برگزار می کند.

سوءاستفاده از موقعیت انحصاری: آوین افراز با توجه به موقعیت انحصاری خود، هر ساله هزینه‌های غرفه‌ها را به صورت نامعقول افزایش داده و با سوئاستفاده از قدرت نهادهای دولتی، برخی شرکت‌های تبلیغاتی را مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف می‌کند. این در حالی است که بسیاری از شرکت‌ها به دلیل عدم توجیه اقتصادی و نداشتن دستاورد مشخص از حضور در این نمایشگاه صرف‌نظر می‌کنند.

عدم شفافیت مالی: یکی دیگر از انتقادات وارد بر آوین افراز، عدم شفافیت در نحوه هزینه کرد بودجه نمایشگاه است. برخی فعالان صنعت تبلیغات معتقدند که بخش قابل توجهی از بودجه این نمایشگاه صرف امور جانبی و تبلیغات خود شرکت برگزارکننده می‌شود و بیشتر نگاه دلالی و منفعت طلبی شخص سیدعلی اعتدالی مجری نمایشگاه و مدیرعامل آوین افراز است. هیچ شفافیت مالی درباره هزینه کردها و دستاوردها وجود ندارد.
تکرار مکررات: محتوای نمایشگاه در طول سال‌های گذشته تغییرات چندانی نداشته و بیشتر به یک رویداد تکراری تبدیل شده است. این امر باعث شده است که بسیاری از شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از حضور در این نمایشگاه خسته شوند و عدم حضور را بر حضور ترجیح دهند.
 غلبه رویکرد سودجویی بدون نوآوری: نمایشگاه تبلیغات تهران به جای آنکه به عنوان یک پلتفرم برای تبادل دانش و معرفی نوآوری‌ها عمل کند، به یک بازارچه صرف برای فروش محصولات و خدمات تبدیل شده است. شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه بیشتر به دنبال جذب مشتری و فروش محصولات خود هستند تا اینکه راهکارهای نوین برای صنعت تبلیغات را از این طریق ارائه دهند. معدود شرکت های فعال و نوآور هم بدون نمایشگاه تبلیغات، با تبلیغات و بازاریابی مستقیم توسط مشتریان بیشتری دارند

ضعف بخش بین‌الملل: با وجود ادعای بین‌المللی، حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه بسیار محدود و آثار ارائه شده نیز از کیفیت پایینی برخوردار است. این در حالی است که عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی در دوره‌ قبل صراحتاً به ضعف بخش بین‌الملل نوزدهمین نمایشگاه تبلیغات اشاره کرده بود. اتفاقی که امسال هم شاهد آن هستیم

بی‌توجهی به نیازهای صنعت: نمایشگاه تبلیغات تهران به جای آنکه به نیازهای واقعی صنعت تبلیغات پاسخ دهد، به دنبال برگزاری رویدادهایی است که بیشتر جنبه تجاری داشته باشد. این امر باعث شده است که بسیاری از فعالان این صنعت احساس کنند که صدای آنها در این نمایشگاه شنیده نمی‌شود.

سابقه ضعف در اطلاع رسانی، برخورد بازارمسک و تضییع حقوق رسانه ها: گروه آوین افراز و شخص سیدعلی اعتدالی، مدیرعامل آن، اهمیت چندانی برای اطلاع رسانی در حوزه تبلیغات قائل نیستند و ضعف در اطلاع رسانی این نمایشگاه کاملا مشهود است. 

مدیرعامل آوین افراز و مجری 20 دوره نمایشگاه تبلیغات، سابقه اهانت به رسانه‌های فعال و تخصصی بخش خصوصی در حوزه تبلیغات را در کارنامه خود دارد. آوین افراز با پایمال کردن حقوق خبرنگاران، علیرغم توافق در نمایشگاه تبلیغات، بعد از یک سال و دقیقا هنگام برگزاری بیستمین نمایشگاه تبلیغات، به ناچار هزینه های مرتبط نمایشگاه برای حفط آبرو پرداخت کرد، در حالی که هنگام برگزاری نمایشگاه، ابتدا هزینه های چندبرابری را از شرکت کنندگان دریافت می کند. 
اعتدالی در یک گفتگوی تلفنی اهانت آمیز با رسانه تخصصی این حوزه، با ادعای دروغ، دلیل عدم پاسخگویی یک ساله رسانه ای خود را حضور در خارج از کشور عنوان کرد! در حالی که چندین نمایشگاه دیگر طی سال گذشته تا کنون در ایران برگزار کرده و سودش را به جیب زده است.

عدم پاسخگویی کارکنان شرکت آوین افراز به رسانه تخصصی این حوزه نیز نشان می‌دهد این گروه که عنوان بین المللی و سابقه 20 سال نمایشگاه داری را یدک می کشد، هنوز یکی از آداب اولیه ارتباط با رسانه ها و اطلاع رسانی را نمی داند و به جای خدمت به صنعت تبلیغات، صرفا به دنبال منافع شخصی خود است: به نام نمایشگاه تبلیغات، به کام آوین افراز!

         بیستمین نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی: هیاهو برای هیچ؛ به نام نمایشگاه تبلیغات به کام آوین افراز! از بازارچه منفعت طلبی تا تکرار مکررات/ آوین افراز و اعتدالی؛ سلام به انحصار و دلالی در تبلیغات

لزوم قطع دست انحصارگرایان و دلالان سودجوی تبلیغات به نام نمایشگاه تبلیغات!
برای بهبود وضعیت نمایشگاه تبلیغات تهران و ارتقای جایگاه صنعت تبلیغات کشور، انجام اقدامات مختلف که آوین افراز از آنها پرهیز کرده، ضروری است. ایجاد رقابت بین برگزارکنندگان مختلف برای برگزاری این نمایشگاه می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت آن کمک کند. همچنین انتشار گزارش‌های مالی دقیق و شفاف درباره هزینه‌های نمایشگاه به افزایش اعتماد فعالان صنعت تبلیغات می انجامد.

علاوه بر این، برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها و نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان و متخصصان برجسته داخلی و خارجی، فراتر از اسپانسرها، برای ارتقای سطح دانش و آگاهی فعالان صنعت تبلیغات مهم است. همچنین ایجاد فضایی برای نمایش ایده‌های نوآورانه و خلاقانه به رشد و توسعه صنعت تبلیغات کمک خواهد کرد.

ضمنا حضور شرکت‌های خارجی معتبر و برگزاری رویدادهای مشترک با کشورهای دیگربه طور واقعی و نه صوری، به افزایش اعتبار نمایشگاه و جذب سرمایه‌گذاران خارجی منجر می شود.

با این حال، بیستمین نمایشگاه تبلیغات تهران، یک بار دیگر نشان می دهد که این رویداد نیازمند تغییرات اساسی به ویژه در حوزه مجری برگزاری و محتوای آن و اسقبال فعالان برجسته صنعت تبلیغات است تا به گردهمایی رفقا تبدیل نشود. برای بهبود وضعیت صنعت تبلیغات کشور، باید از انحصارگری و سوءاستفاده از این موقعیت جلوگیری و به سمت برگزاری نمایشگاه‌هایی با کیفیت بالاتر و محتوای مفید و با دستاورد واقعی حرکت کرد. هیچ اعتدالی بر نمایشگاه صنعت تبلیغات با اجرای “اعتدالی” مدیرعامل آوین افراز حاکم نیست.

نظرات کاربران

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *